Βιντεο-Φωτογραφήσεις

Βιντεο-Φωτογραφήσεις
Ε-mail: kartokinisi@yahoo.gr

Πέμπτη 7 Μαΐου 2009

ΓΙΑ ΤΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΜΟΥΣΙΚΟΥ ΜΟΥΣΕΙΟΥ ΣΤΕΛΙΟΥ ΚΑΖΑΝΤΖΙΔΗ


ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΦΙΛΩΝ ΣΤΕΛΙΟΥ ΚΑΖΑΝΤΖΙΔΗ ΝΕΑΣ ΙΩΝΙΑΣ-ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ
Ο ‘Ζέφυρος’ e-mail: zephyrosstelios@yahoo.gr
Πολυτεχνείου 3 -14122 Ηράκλειο Αττ. –Τηλ. 210-2845954 Φαξ:2828483

Την Κυριακή στις 11 π.μ. στο Πολιτιστικό Κέντρο “Ηλέκτρα Αποστόλου”


Στη Λεωφόρο Ηρακλείου 364Α απέναντι ακριβώς από το παλαιό κέντρο “Ζέφυρος” που σήμερα είναι πρατήριο βενζίνης της ΕΚΟ πραγματοποιείται την Κυριακή 10.5.09 στις 11 το πρωί συγκέντρωση υποστήριξης του αιτήματος για αναπαλαίωση του παλαιού κέντρου “Ζέφυρος” και τη μετατροπή του σε Μουσείο της Λαϊκής Μουσικής.
Στο κέντρο “Ζέφυρος” το 1952-54 ο ταλαιπωρημένος στρατιώτης ερχόταν κάθε βράδυ με τα στρατιωτικά του να τραγουδήσει δίπλα στην Καίτη Γκρέϋ. Στην υπερυψωμένη με ξύλινα μαδέρια εξέδρα ήταν στενός ο τόπος –έτσι ο Στέλιος περνούσε το δίκωχο ανάμεσα από την επωμίδα του στρατιωτικού υποκαμίσου. Εκεί συντελέστηκε η απογείωσή του σε Στελάρα –τον ένα και μοναδικό, τον ακριβό του λαού μας, τον κοσμοαγαπημένο.
Αυτός ο χώρος με την ενεργή σύμπραξη του Υπουργείου Πολιτισμού, του Δήμου Ηρακλείου αλλά και της ΕΚΟ πρέπει να γίνει μνημείο του λαϊκού μας πολιτισμού διότι μπορεί να το σφράγισε το πέρασμα του Στέλιου από αυτό αλλά δεν ήταν μόνο ο Στέλιος και η Καίτη Γκρέϋ. Ήσαν πολλοί και διαλεκτοί οι επώνυμοι που πέρασαν από εκεί. Γι’ αυτούς τους πολλούς και σημαντικούς θα γίνει αναφορά σε μια άλλη εκδήλωση.
Το κέντρο “Ζέφυρος” απέναντι από το σπίτι της ηρωΐδας Ηλέκτρας Αποστόλου μπορεί να αποτελέσει πολιτιστική περιοχή. Στην οδό Ζέφυρου έζησε τα πολλά της χρόνια η Γεωργία Βασιλειάδου, δίπλα στο σπίτι της Ηλέκτρας είναι το 1ο Δημοτικό Σχολείο Ηρακλείου όπου έμαθαν γράμματα όλοι οι παλιοί Ηρακλειώτες και που στους χώρους του “γεννήθηκε” το 1ο Γυμνάσιο Ηρακλείου. Λίγο πιο πέρα στην οδό Νεότητος είναι το σπίτι του προικισμένου και πρόωρα χαμένου Αλέξη Ακριθάκη. Εκεί είναι συμπυκνωμένη η ιστορία του Ηρακλείου, εκεί είναι οι πολλές του μνήμες.
Η παρουσία όλων είναι τιμή για το Στέλιο, τιμή για την ιστορία του τόπου και δυνατή βοήθεια για την επιτυχία του στόχου “Ο Ζέφυρος Μουσείο Λαϊκής Μουσικής –Στέλιος Καζαντζίδης”.
Ο Πρόεδρος Η Γενική Γραμματέας
Νίκος Ντοβίνος Βάσω Σταυροπούλου

Δεν υπάρχουν σχόλια: